Putin: Rusia ar putea revizui acordurile de adopţii cu ţările în care homosexualii se pot căsători

Rusia ar putea revizui acordurile de adopţii cu ţările care au legalizat căsătoriile între homosexuali, anunţă preşedintele Vladimir Putin, la trei zile după decizia Parlamentului Franţei în acest sens.

363 afișări
Imaginea articolului Putin: Rusia ar putea revizui acordurile de adopţii cu ţările în care homosexualii se pot căsători

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cred că avem tot dreptul să introducem modificări. Trebuie să reacţionăm la ceea ce se întâmplă în jurul nostru", a spus Putin, conform agenţiilor de presă ruse.

"Rusia respectă tradiţiile culturale şi normele morale", a spus preşedintele rus.

"Ne respectăm partenerii, dar le cerem să respecte tradiţiile noastre culturale, normele etice, legislative şi morale", a adăugat Putin.

Publicaţia Vaticanului, Osservatore Romano, a condamnat decizia Parlamentului Franţei în favoarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, catalogând-o drept o "opţiune ideologică" ce creează "diviziuni" şi refuză să fie acceptată de "largi segmente ale societăţii".

Întrebat despre proiectul privind căsătoriile homosexuale adoptat de Parlamentul francez, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Federico Lombardi, a răspuns: "Nu mă bucură acest proiect. Este un lucru bun ca fiecare copil să ştie ce înseamnă un tată sau o mamă".

"Căsătoria între un bărbat şi o femeie este un principiu fundamental", a spus el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici