Putin salută decizia Siriei de a se alătura Convenţiei pentru interzicerea armelor chimice

Rusia a salutat, vineri, decizia lui Bashar al-Assad de a adera la Convenţia pentru interzicerea armelor chimice, în contextul în care la Geneva se desfăşoară negocierile ruso-americane pe tema armelor chimice siriene.

109 afișări
Imaginea articolului Putin salută decizia Siriei de a se alătura Convenţiei pentru interzicerea armelor chimice

Preşedintele rus Vladimir Putin (Imagine: Mediafax FotoAFP)

"Cred că trebuie să salutăm această decizie a conducerii siriene" de a se alătura convenţiei internaţionale pentru interzicerea armelor chimice şi "vreau să-mi exprim speranţa că acesta va fi un pas important spre soluţionarea crizei", a declarat preşedintele rus Vladimir Putin în cadrul unui summit regional din Kîrghîzstan.

Anterior, preşedintele sirian Bashar al-Assad a afirmat că va trimite către ONU documentele necesare pentru semnarea unui acord privind interzicerea folosirii armelor chimice, dar cu anumite condiţii: Statele Unite încetează să "ameninţe" cu atacuri militare" şi să "livreze armament" rebelilor.

ONU a anunţat că a primit "din partea Guvernului sirian un document de aderare la Convenţia pentru interzicerea armelor chimice".

Miniştrul rus de Externe Serghei Lavrov şi omologul său american John Kerry s-au reunit vineri dimineaţă, la Geneva, împreună cu trimisul special al ONU în Siria, Lakhdar Brahimi. La sfârşitul acestei reuniuni, Kerry a anunţat că americanii şi ruşii au decis să se întâlnească la New York în cadrul Adunării Generale a ONU, la sfârşitul lui septembrie, pentru a încerca să stabilească o dată pentru conferinţa de pace privind Siria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici