Rasmussen îi cere lui Putin acţiuni concrete privind detensionarea crizei din Ucraina

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a reacţionat cu prudenţă, joi, la declaraţiile preşedintelui Vladimir Putin cu privire la criza din Ucraina şi i-a cerut liderului rus să-şi transforme afirmaţiile în acţiuni.

226 afișări
Imaginea articolului Rasmussen îi cere lui Putin acţiuni concrete privind detensionarea crizei din Ucraina

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă este o tentativă sinceră în vederea detensionării situaţiei, salut călduros discursul şi acţiunile părţii ruse care ar putea urma", a declarat Rasmussen, într-o vizită la Arendal, în sudul Norvegiei.

"Din păcate, astfel de declaraţii au mai fost şi în trecut, fără să fie urmate de acţiuni concrete", a adăugat el.

Preşedintele Vladimir Putin a declarat, joi, într-un discurs susţinut la Ialta, în Crimeea, în prezenţa deputaţilor din Duma de Stat (Camera inferioară a Parlamentului), că Rusia nu doreşte să "se izoleze de restul lumii", în condiţiile în care relaţiile cu Occidentul se află la cel mai scăzut nivel, din cauza conflictului din Ucraina.

"Vom face tot ceea ce depinde de noi pentru a pune capăt acestui conflict cât mai repede posibil, pentru ca în Ucraina să înceteze vărsarea de sânge", a declarat Vladimir Putin.

Kievul şi Occidentul acuză Rusia că îi înarmează pe separatiştii din estul Ucrainei, acuzaţii respinse în mai multe rânduri de Moscova.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici