Kievul acuză Moscova că ar fi încercat să introducă forţe de menţinere a păcii în Ucraina

Forţele ucrainene de securitate au dejucat în noaptea de marţi spre miercuri o încercare a "forţelor ruse de menţinere a păcii" de a pătrunde în regiunea ucraineană Harkov, a declarat adjunctul şefului administraţiei prezidenţiale de la Kiev, Valeri Cealîi, citat de agenţia RIA Novosti.

3654 afișări
Imaginea articolului Kievul acuză Moscova că ar fi încercat să introducă forţe de menţinere a păcii în Ucraina

Kievul acuză Moscova că ar fi încercat să introducă forţe de menţinere a păcii în Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Astăzi (în noaptea de marţi spre miercuri), a fost dejucată o încercare a «forţelor de menţinere a păcii» de a pătrunde în regiunea Harkov", în estul Ucrainei, a afirmat el.

"Preşedintele (ucrainean Petro Poroşenko) a organizat o reuniune pe această temă şi a avut discuţii la nivel internaţional. Datorită acestui fapt, situaţia a putut fi ţinută sub control", a declarat Cialîi.

"Suntem pregătiţi să ripostăm unor astfel de provocări", a adăugat oficialul ucrainean, citat de agenţia UNIAN.

Acuzaţiile intervin după ce Rusia a trimis un convoi umanitar spre estul Ucrainei.

Miercuri, ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov, a declarat că Ucraina nu va permite să pătrundă pe teritoriul său "niciun convoi umanitar al lui (Vladimir) Putin" destinat regiunilor din estul ţării devastate de conflict.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici