RĂZBOI COMERCIAL | Secretarul de Stat Mike Pompeo: SUA încearcă să convingă China să se comporte precum o naţiune normală

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a declarat miercuri că Statele Unite sunt angajate într-un "proces de a convinge China să se comporte precum o naţiune normală în ceea ce priveşte comerţul", relatează site-ul agenţiei Reuters.

1920 afișări
Imaginea articolului RĂZBOI COMERCIAL | Secretarul de Stat Mike Pompeo: SUA încearcă să convingă China să se comporte precum o naţiune normală

Mike Pompeo: SUA încearcă să convingă China să se comporte precum o naţiune normală

"Este un efort multiplu din partea Guvernului Statelor Unite, Administraţiei prezidenţiale, de a convinge China să se comporte ca o naţiune normală în ceea ce priveşte comerţul şi să respecte legislaţia internaţională", a adăugat Pompeo.

Potrivit unor oficiali din cadrul Administraţiei de la Washington, Statele Unite vor recurge la impunerea de taxe vamale suplimentare în cazul în care nu vor exista rezultate după discuţiile pe teme comerciale pe care preşedintele american, Donald Trump, le va avea cu omologul său chinez, Xi Jinping.

Cei doi lideri se vor întâlni la summitul Grupului statelor dezvoltate şi emergente - G20, programat în noiembrie în Buenos Aires.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici