Război psihologic: Coreea de Nord ameninţă Coreea de Sud cu represalii dacă va aprinde luminile de Crăciun la frontieră

Regimul stalinist nord-coreean a avertizat Coreea de Sud că vor exista "consecinţe neprevăzute" dacă va fi aprinsă instalaţia de lumini pe un turn în formă de brad de Crăciun instalat la frontiera dintre cele două state.

5746 afișări
Imaginea articolului Război psihologic: Coreea de Nord ameninţă Coreea de Sud cu represalii dacă va aprinde luminile de Crăciun la frontieră

Coreea de Nord ameninţă Coreea de Sud cu represalii dacă va aprinde luminile de Crăciun la frontieră (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Potrivit site-ului nord-coreean Uriminjokkiri, Phenianul va considera drept o formă de "război psihologic" aprinderea luminilor de Crăciun la frontieră, informează BBC News online.

Seulul suspendase din 2003 ceremonia de aprindere a luminilor de Crăciun, din cauza relaţiilor tensionate cu Phenianul. Cu toate acestea, luminile de Crăciun au fost reaprinse anul trecut, deşi relaţiile bilaterale sunt în continuare încordate.

Anul acesta, organizaţii sud-coreene intenţionează să aprindă trei instalaţii de Crăciun în vestul, centrul şi estul ţării, la frontiera cu Coreea de Nord.

Anul trecut, în zona dealului Aegibong a fost iluminată o structură de oţel înaltă de 30 de metri, care era vizibilă din Coreea de Nord, aflată la doi kilometri distanţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici