RĂZBOIUL DIN SIRIA: Posibilă alianţă între grupările teroriste din Siria pentru a lupta împotriva forţelor siriene

Organizaţia teroristă Stat Islamic ar plănui să creeze o forţă comună cu gruparea radicală Al-Nusra, afiliată Al-Qaida, pentru a lupta împotriva forţelor siriene, susţin oficiali ruşi citaţi de site-ul agenţiei de presă Reuters.

2284 afișări
Imaginea articolului RĂZBOIUL DIN SIRIA: Posibilă alianţă între grupările teroriste din Siria pentru a lupta împotriva forţelor siriene

Posibilă alianţă între grupările teroriste din Siria pentru a lupta împotriva forţelor siriene

Ministrul rus Apărării a declarat, miercuri, că a auzit "zvonuri" potrivit cărora reprezentanţi ai organizaţiilor teroriste Stat Islamic (SI) şi Al-Nusra din Siria au purtat primele discuţii despre posibilitatea de a crea o forţă comună care să lupte împotriva armatei siriene.

"Informaţii despre discuţii incipiente între comandanţii a câteva unităţi ale grupului Al-Nusra şi cei ai grupării Stat Islamic despre unificarea celor două forţe pentru a combate ofensiva lansată de armata siriană au fost interceptate de serviciile radio de spionaj şi securitate", a precizat generalul-major Igor Konaşenkov, citat de agenţia de presă RIA Novosti.

Lupta forţelor siriene împotriva islamiştilor s-a intensificat o dată cu declanşarea campaniei militare a Rusiei în Siria la sfârşitul lunii septembrie.

Săptămâna trecută, miliţia kurdă din Siria şi rebelii musulmani au ajuns la un acord de a lupta împreună împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic. Noua alianţă, denumită Forţele democratice din Siria, îşi propune să elimine militanţii SI din capitala sa de facto, al-Raqqa, din nord-estul Siriei, susţine oficialul kurzilor din Siria, Idriss Nassan.

Tot săptămâna trecută, Abu Mohammed al-Jolani, liderul grupării Al-Nusra, afiliată Al-Qaida, a declarat că va oferi trei milioane de euro pentru eliminarea preşedintelui Siriei, Bashar al-Assad, şi două milioane de euro pentru "oricine l-ar ucide" pe Hassan Nasrallah, şeful organizaţiei şiite libaneze Hezbollah.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 250.000 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici