Războiul Israel - Hamas. Explozie puternică în Beirut. Israelul loveşte sediul Hamas: patru morţi, inclusiv numărul doi al organizaţiei teroriste, Saleh Arouri / 33 de presupuşi agenţi Mossad au fost arestaţi în Turcia / O nouă propunere a Hamas cu privire la ostatici, dar Israelul o respinge

Conflictul dintre Israel, pe de o parte, şi Hamas şi aliaţii săi, pe de altă parte, se duce pe pământ, în apă şi în aer.

1722 afișări
Imaginea articolului Războiul Israel - Hamas. Explozie puternică în Beirut. Israelul loveşte sediul Hamas: patru morţi, inclusiv numărul doi al organizaţiei teroriste, Saleh Arouri / 33 de presupuşi agenţi Mossad au fost arestaţi în Turcia / O nouă propunere a Hamas cu privire la ostatici, dar Israelul o respinge

Războiul Israel - Hamas. Explozie puternică în Beirut. Israelul loveşte sediul Hamas: patru morţi, inclusiv numărul doi al organizaţiei teroriste, Saleh Arouri / 33 de presupuşi agenţi Mossad au fost arestaţi în Turcia / O nouă propunere a Hamas cu privire la ostatici, dar Israelul o respinge

Încă un lider Hamas a fost eliminat

Israelul a respins propunerea Hamas pentru ostatici

Prin mediatori din Qatar şi Egipt, Hamas a prezentat Israelului o propunere pentru un nou acord pentru ostatici, duminica trecută. Doi oficiali israelieni şi o sursă familiară cu propunerea au spus acest lucru, potrivit site-ului de ştiri american Axios. Israelul a respins oferta, dar unul dintre oficialii israelieni, potrivit Axios, a spus că ea arată că Hamas este acum gata să se angajeze în negocieri pentru un nou acord pentru ostatici, chiar dacă luptele din Gaza continuă. Hamas, până astăzi, a susţinut întotdeauna că Israelul trebuie să pună capăt războiului, înainte de a putea fi negociat un nou acord pentru ostatici.

Turcia: 33 de presupuşi agenţi Mossad arestaţi, 13 căutaţi

O operaţiune majoră a poliţiei turce, în această dimineaţă, a dus la arestarea a 33 de persoane, toate acuzate că au desfăşurat activităţi de spionaj în Turcia în numele Mossad-ului, serviciul secret al Israelului. Potrivit anunţului Parchetului din Istanbul şi raportat de presa turcă, măsurile privesc 46 de persoane, toţi cetăţeni ai ţărilor terţe care ar fi servit pentru informaţiile statului evreiesc. Poliţia turcă se află în prezent pe urmele a 13 suspecţi care nu au fost încă arestaţi.

Israel: Fostul şef Mossad care a avertizat despre atacul de la Yom Kippur a murit

Zvi Zamir, fostul şef al Mossad-ului, a murit la vârsta de 98 de ani. El a servit ca şef al agenţiei de spionaj israeliene între 1968 şi 1974, inclusiv în timpul războiului de Yom Kippur din 1973 şi a avertizat cu privire la atacul planificat asupra Israelului. 

Iranul desfăşoară un distrugător în Marea Roşie

Nava de război iraniană Alborz se află în Marea Roşie, după ce a trecut prin strâmtoarea Bab el-Mandeb, a relatat agenţia de presă semi-oficială a Iranului, Tasnim, care nu a precizat motivul prezenţei acestei nave. Marea Roşie se află în centrul tensiunilor de când rebelii Houthi, din Yemen, sprijiniţi de Iran şi aliaţi cu Hamas, au început să atace nave comerciale occidentale, considerate aliate ale Israelului, după începerea războiului dintre Israel şi Hamas.

Flota iraniană este prezentă în zonă din 2009, „pentru a asigura siguranţa rutelor de navigaţie şi a lupta împotriva piraţilor, printre altele”, se arată de către agenţie. Statele Unite sunt prezente în zonă alături de alţi aliaţi ai unei coaliţii internaţionale care îşi propune să protejeze traficul comercial din Marea Roşie, iar ieri au scufundat trei nave Houthi, provocând moartea membrilor echipajului de la bord.

Reformele visate de Netanyahu, suprimate

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici