Războiul numelui. Ministrul grec al apărării vrea să blocheze înţelegerea privind denumirea Macedoniei

Ministrul grec al apărării, Panos Kammenos, a afirmat că va încerca să blocheze înţelegerea la care au ajuns premierii Macedoniei şi Greciei privind schimbare numelui fostei republici iugoslave, relatează site-ul agenţiei Reuters.

550 afișări
Imaginea articolului Războiul numelui. Ministrul grec al apărării vrea să blocheze înţelegerea privind denumirea Macedoniei

Războiul numelui. Ministrul grec al apărării vrea să blocheze înţelegerea privind denumirea Macedoniei

Grecia a ameninţat în trecut că va bloca şansele Macedoniei de a adera la Uniunea Europeană şi NATO, considerând că denumirea acesteia ar putea reprezenta o revendicare teritorială a unei regiuni din nord, care poartă acelaşi nume.

Premierul Macedoniei, Zoran Zaev, a anunţat săptămâna trecută că a ajuns la un acord cu Grecia privind numele ţării sale, care se va numi "Republica Macedonia de Nord". Cu toate acestea, înţelegerea celor doi premieri a provocat proteste şi dispute politice în ambele state.

Panos Kammenos, care este de asemenea şi liderul formaţiunii politice de dreapta, Grecii Independenţi, a afirmat că nu va susţine acordul, care urmează să fie ratificat de Parlament.

"Din punctul meu de vedere, nu este o înţelegere bună şi voi încerca să o blochez", a declarat Kammenos.

Macedonia şi-a declarat independenţa în anul 1991, însă Grecia a refuzat să accepte numele ţării, considerând că reprezintă o revendicare teritorială pentru una din regiunile sale nordice, care poartă acelaşi nume. Din acest motiv, Grecia a blocat eforturile Macedoniei de a adera la Uniunea Europeană şi la NATO.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici