Scrisoare de avertisment din partea lui Trump pentru ţările membre NATO. Ce state sunt vizate

Preşedintele american Donald Trump a trimis scrisori liderilor statelor membre NATO, inclusiv ai Germaniei, Belgiei, Norvegiei şi Canadei, cerându-le să îşi majoreze cheltuielile în domeniul apărării, relatează site-ul EUObserver.com.

3628 afișări
Imaginea articolului Scrisoare de avertisment din partea lui Trump pentru ţările membre NATO. Ce state sunt vizate

Scrisoare de avertisment din partea lui Trump pentru ţările membre NATO. Cine sunt cei vizaţi

Scrisorile ar fi fost trimise în luna iunie şi publicate de New York Times înainte de un summit al Alianţei Atlanticului de Nord, care va avea loc în perioada 11-12 iulie.

Trump a afirmat că, în caz contrar, Statele Unite iau în considerare reducerea prezenţei militare.

Luna trecută, Trump a afirmat că trebuie abordată problema ţărilor membre NATO care nu contribuie deplin la alianţă şi a acuzat Germania că nu depune suficiente efort.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici