Rebelii lansează rachete Katiuşa asupra centrului Damascului, ripostând la atacul cu arme chimice

Rebelii au afirmat miercuri că au lansat rachete Katiuşa asupra centrului Damascului, adăugând că acestea sunt "represalii" pentru un atac chimic imputat regimului.

246 afișări
Imaginea articolului Rebelii lansează rachete Katiuşa asupra centrului Damascului, ripostând la atacul cu arme chimice

Rebelii lansează rachete Katiuşa asupra centrului Damascului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceste tiruri au loc într-un moment în care se definitivează pregătirile pentru o intervenţie militară în Siria, ca răspuns la acest presupus atac din 21 august, din apropiere de Damasc.

Într-o înregistrare video intitulată "ripostă la masacrul cu armă chimică din Ghouta de Est, cu rachete Katiuşa de fabricaţie locală" şi difuzat pe Internet, militanţii arată două rachete în momentul lansării lor de pe o platformă.

Rebelii au lansat, de asemenea, obuze de mortier asupra clădirii serviciilor de informaţii aeriene în sectorul Abbassides, în estul capitalei, fără a provoca victime, afirmă Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Aceste tiruri au fost efectuate la câteva ore după ce regimul a lansat două rachete sol-sol asupra cartierelor periferice din Jobar, unde au loc lupte violente, şi la Qadam (sud), potrivit organizaţiei neguvernamentale care se sprijină pe o reţea extinsă de militanţi şi surse medicale şi militare.

"Jobar a fost bombardat la miezul nopţii şi lupte violente între trupele siriene şi rebeli au izbucnit la periferia acestui cartier", a precizat OSDO.

Potrivit ONG-ului, mai multe localităţi din Ghouta de Est au fost, de asemenea, bombardate în zori de către regim. În acest sector ar fi avut loc un atac chimic, la 21 august, iar la faţa locului au venit anchetatori ONU.

Marţi, ministrul sirian pentru Afaceri Externe, Walid Mouallem, a avertizat că o intervenţie în Siria nu va afecta campania armatei siriene împotriva rebelilor.

"Dacă ei cred că pot în acest fel să împiedice victoria forţelor noastre armate, se înşală", a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă la Damasc.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici