Siria se va apăra în cazul unei intervenţii internaţionale. Un atac nu va opri Damascul să lupte contra rebelilor

Ministrul sirian de Externe Walid Mouallem a declarat marţi că ţara sa va apăra în cazul unor lovituri militare occidentale şi că dispune de mijloace de apărare care vor surprinde lumea, adăugând că lupta impotriva rebelilor va continua.

501 afișări
Imaginea articolului Siria se va apăra în cazul unei intervenţii internaţionale. Un atac nu va opri Damascul să lupte contra rebelilor

Un atac împotriva Siriei nu va opri Damascul să lupte contra rebelilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Avem două opţiuni: fie să ne predăm, fie să ne apărărm cu mijloacele de care dispunem. A doua opţiune este cea mai bună: ne vom apăra", a declarat el într-o conferinţă de presă la Damasc.

"Să te iei de Siria nu este o bagatelă. Avem mijloace de apărare care vă vor surprinde", a adăugat el.

Apărând în faţa presei în contextul în care se conturează o lovitură occidentală împotriva regimului, ca reacţie faţă de presupuse atacuri chimice, şeful diplomaţiei i-a criticat dur pe cei care vor să-i atace ţara fără să prezinte, în opinia sa, cea mai mică probă cu privire la arme chimice.

"Auzim bătându-se toba războiului în jurul nostru. Dacă vor să efectueze o agresiune asupra Siriei, cred că folosirea alibiului armelor chimice nu este deloc exact. Îi provoc să prezinte ceea ce deţin ca probe", a subliniat şeful diplomaţiei siriene.

Un atac asupra Siriei nu va opri Damascul să lupte contra rebelilor

Muallem a mai spus că un atac al puterilor occidentale asupra Siriei nu va afecta campania militară desfăşurată de către Damasc împotriva rebelilor, însă va servi interesele Israelului şi grupării Al-Qaida.

"Dacă ei cred că pot ca astfel să împiedice victoria forţelor noastre armate, se înşeală", a subliniat Walid Mouallem.

În opinia şefului diplomaţiei siriene, o intervenţie militară internaţională va servi doar intereselor Israelului şi Al-Qaida. "Efortul de război al Statelor Unite şi aliaţilor lor va servi intereselor Israelului şi, în al doilea rând, Frontului al-Nosra", o grupare armată care luptă alături de rebelii sirieni şi care a jurat credinţă Al-Qaida, a apreciat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici