Recep Erdogan acuză SUA de "război economic" şi vrea să se alieze cu Rusia, China şi Iran

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat Statele Unite că au declanşat "război economic" împotriva Turciei, afirmând că este pregătit să colaboreze cu Rusia, China şi Iran pentru stabilizarea monetară, în contextul deprecierii puternice a lirei turce.

1058 afișări
Imaginea articolului Recep Erdogan acuză SUA de "război economic" şi vrea să se alieze cu Rusia, China şi Iran

Recep Erdogan acuză SUA de "război economic" şi vrea să se alieze cu Rusia, China şi Iran

Dolarii, euro şi aurul sunt "gloanţe, obuze şi rachete lansate în războiul economic împotriva Turciei", a acuzat Recep Tayyip Erdogan, citat de agenţia Anadolu.

„Ne pregătim pentru colaborarea monetară cu China, Rusia, Iran, Ucraina, care au cel mai mare volum în relaţiile comerciale bilaterale. Dacă ţările europene vor să scape de presiunea dolarului, suntem pregătiţi să creăm un sistem similar şi cu acestea”, a subliniat Erdogan, avertizând că nu va tolera presiuni economice şi comerciale internaţionale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici