Recep Tayyip Erdogan speră că vizita lui François Hollande în Turcia va fi benefică

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan şi-a exprimat speranţa, marţi, la Bruxelles, că vizita oficială a preşedintelui francez François Hollande în Turcia, care va avea loc la 27 şi 28 ianuarie, se va încheia cu rezultate "importante".

93 afișări
Imaginea articolului Recep Tayyip Erdogan speră că vizita lui François Hollande în Turcia va fi benefică

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan şi preşedintele francez François Hollande (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vizita lui Hollande este importantă, pentru că va fi prima în ultimii 22 de ani a unui preşedinte francez", a declarat Erdogan în cursul unei conferinţe de presă, la Parlamentul European.

"Sper că vom fi în măsură să luăm decizii importante", a adăugat el, fără să intre în detalii.

Relaţiile dintre Paris şi Ankara s-au ameliorat după alegerea lui François Hollande, în mai 2012.

Franţa a renunţat la vetoul său privind deschiderea capitolului de negocieri de integrare a Turciei în UE.

Pe de altă parte, Recep Tayyip Erdogan a ironizat pe marginea vizitei, "neoficiale", pe care Nicolas Sarkozy, predecesorul lui François Hollande, a efectuat-o în Turcia, în 2011, în calitate de preşedinte al G20.

El a stat "cel puţin 24 de ore" şi "nu am reuşit să înţelegem de ce a venit în Turcia", a spus şeful Guvernului turc.

Sarkozy a fost criticat de Ankara pentru opoziţia sa faţă de aderarea Turciei în UE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici