Regimul sirian afirmă că Occidentul a încurajat rebelii să folosească gaz sarin

Adjunctul ministrului sirian de Externe, Faisal Meqdad, a acuzat Occidentul că a încurajat rebelii să folosească gaz sarin în mai multe rânduri în Siria.

966 afișări
Imaginea articolului Regimul sirian afirmă că Occidentul a încurajat rebelii să folosească gaz sarin

Regimul sirian afirmă că Occidentul a încurajat rebelii să folosească gaz sarin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Grupările teroriste (termen ce desemnează rebelii în terminologia oficială) fac uz de gaz sarin în mai multe zone din ţară (...), cu încurajare americană, britanică şi franceză", le-a spus el jurnaliştilor.

Vorbind la încheierea întrevederii sale, la hotelul Four Season din Damasc, cu oficialul ONU pentru dezarmare Angela Kane, ministrul sirian a avertizat aceste ţări.

"Trebuie să înceteze încurajările acestor ţări occidentale, deoarece apărând teroriştii şi adoptând declaraţiile lor, aceste grupări vor întoarce în curând armele chimice împotriva popoarelor Europei".

Kane se află la Damasc în compania experţilor ONU care anchetează un presupus atac chimic la 21 august în apropiere de capitala siriană.

Anterior, ambasadorul Siriei la ONU, Bashar al-Jaafari, a afirmat într-un interviu preluat miercuri de agenţia Sana că "multe date (tind) să dovedească nevinovăţia Guvernului sirian" şi a denunţat "o acuzaţie fabricată".

Aceste date dovedesc, de asemenea, că "grupările armate au folosit arme chimice în scopul de a antrena o intervenţie militară străină şi o agresiune împotriva Siriei", a asigurat ambasadorul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici