Relaţiile SUA-Iran se îmbunătăţesc. Cele două state au negociat un schimb de prizonieri

  • O ţară regională a mediat negocierile dintre Iran şi Statele Unite pentru eliberarea simultană a prizonierilor din ambele tabere
  • Statul care a mediat negocierile a preferat să rămână anonim
  • Iranul speră ca eliberarea prizonierilor americani va mai reduce din sancţiunile dure impuse de SUA
2654 afișări
Imaginea articolului Relaţiile SUA-Iran se îmbunătăţesc. Cele două state au negociat un schimb de prizonieri

Sursa foto: Profimedia

Un moderator regional a mediat negocierile dintre Iran şi Statele Unite, care au convenit eliberarea simultană a tuturor prizonierilor aflaţi în custodie. Numele statului implicat în negocieri nu a fost dezvăluit.

Recent, Teheranul a îngăduit unui om de afaceri iraniano-american să iasă în permisie din închisoare pentru o săptămână.

„În ultimele săptămâni, s-au purtat negocieri intensive, cu medierea unui partener regional, pentru eliberarea prizonierilor iranieni şi americani. Miliarde de dolari din activele îngheţate ale Iranului din cauza sancţiunilor SUA vor fi eliberate în curând”, a precizat un oficial iranian.

Iranul era pregătit încă din luna august pentru schimburi de prizonieri. Relaţiile SUA-Iran par să se îmbunătăţească după ce Washingtonul a solicitat eliberarea tuturor americanilor încarceraţi de adversarul său din Orientul Mijlociu şi acesta a dat semne de bunăvoinţă.

Teheranul a solicitat eliberarea a peste o duzină de iranieni aflaţi închişi în Statele Unite, inclusiv a şapte cetăţeni iraniano-americani cu dublă cetăţenie, doi iranieni cu reşedinţă permanentă în SUA şi patru cetăţeni iranieni fără statut legal în Statele Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici