Reporteri fără frontiere: 50 de jurnalişti au fost ucişi anul acesta, iar alţi 387 sunt după gratii

  • Abuzurile asupra jurnaliştilor din ţările în stare de pace au crescut
  • 84% din jurnalişti au fost ţinte cunoscute
  • 387 de jurnalişti sunt în prezent reţinuţi pentru că şi-au practicat meseria
714 afișări
Imaginea articolului Reporteri fără frontiere: 50 de jurnalişti au fost ucişi anul acesta, iar alţi 387 sunt după gratii

Reporteri fără frontiere: 50 de jurnalişti au fost ucişi anul acesta, iar alţi 387 sunt după gratii

50 de jurnalişti au fost ucişi anul acesta, iar alţi 387 sunt după gratii. Cifrele sunt anunţate în raportul anual al asociaţiei Reporteri fără frontiere. Tratamentul abuziv asupra jurnaliştilor a crescut enorm în ţari aflate în stare de pace.

Mexic, India, Filipine şi Honduras sunt ţările aflate în stare de pace cele mai periculoase. În acelaşi timp, 84% din jurnalişti au fost ţinte cunoscute, unii dintre ei fiind şi torturaţi.

Unul dintre cele mai notorii cazuri de anul acesta este cel al jurnalistului freelancer Luis Almendares. A fost un critic al corupţiei locale şi al violenţei poliţiei. La fel ca ceilalţi doi jurnalişti hondurieni ucişi în 2020, el a fost împuşcat. Până în prezent nu a apărut niciun răspuns din partea autorităţilor şi nici o anchetă serioasă.

Luis Almendares, jurnalist: În celălalt capăt al lumii, în India, Rakesh Singh Nirbhik a fost incendiat. Incidentul s-a produs în propria lui casă, după ce a fost stropit cu aclool. Călăii au fost nişte indivizi trimişi de un oficial local criticat de jurnalist pentru corupţie.

Rakesh Singh Nirbhik, jurnalist: Un alt caz foarte trist a fost înregistrat în Iran. Rouhollah Zam a fost condamnat la moarte prin spânzurare, pe nedrept. A fost prima pedeapsă asemănătoare pentru un jurnalist, din Iran, în ultimii 30 de ani.

Rouhollah Zam, jurnalist: În acest an paisprezece jurnalişti sunt reţinuţi din cauza acoperirii subiectelor legate de pandemie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici