Republica Moldova şi Transnistria au stabilit măsuri pentru reluarea negocierilor

Republica Moldova şi Transnistria au stabilit măsuri pentru reluarea negocierilor care sunt întrerupte din anul 2014, anunţă oficiali citaţi de site-ul agenţiei Tass.

3977 afișări
Imaginea articolului Republica Moldova şi Transnistria au stabilit măsuri pentru reluarea negocierilor

Republica Moldova şi Transnistria au stabilit măsuri pentru reluarea negocierilor

"Suntem pregătiţi să ne aşezăm la masa negocierilor pentru a discuta fără rezerve probleme din relaţiile bilaterale. În acest sens, am convenit să intensificăm activităţile grupurilor de lucru, care lucrează pentru soluţii la nivel interdepartamental", a declarat vicepremierul moldovean George Bălan după întâlnirea cu Vitali Ignatiev, ministrul de Externe al regiunii separatiste Transnistria.

Bălan a notat că relaţiile dintre Chişinău şi Tiraspol s-au deteriorat semnificativ de la întreruperea negocierilor în formatul 5+2. Chişinăul aşteaptă din partea Tiraspolului concesii în privinţa facilitării libertăţii de circulaţie şi accesului la terenuri în Transnistria.

Vitali Ignatiev a menţionat solicitări referitoare la încetarea acţiunilor penale care vizează membri ai Administraţiei transnistrene.

Ignatiev a precizat că Tiraspolul şi Chişinăul au stabilit menţinerea cu regularitate a contactelor şi reluarea, în aprilie, a lucrărilor comisiilor în formatul 3+2 (OSCE, Rusia, Ucraina, UE şi SUA). O decizie privind reluarea negocierilor în formatul 5+2 va fi luată mai târziu.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici