Reţea de spărgători români specializaţi în furt de aur, destructurată în sudul Franţei

Nouă persoane au fost arestate, iar 4,8 kilograme de aur destinate valorificării în Belgia confiscate, în departamentul Gard (sud), în cadrul unei anchete asupra unor spargeri comise de la sfârşitul lui 2011 în toată regiunea mediteraneeană.

188 afișări
Imaginea articolului Reţea de spărgători români specializaţi în furt de aur, destructurată în sudul Franţei

Reţea de spărgători români specializaţi în furt de aur, destructurată în sudul Franţei (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Cele nouă persoane sunt investigate pentru "furturi în cadrul unui grup organizat, tăinuire şi (comiterea de) infracţiuni în grup organizat", dar şi pentru "trafic de persoane în grup organizat" şi "incitarea unor minori să comită infracţiuni", a precizat o sursă judiciară citată de site-ul 20minutes.fr.

Toţi suspecţii, de origine română, care exploatau minori de la care recuperau ulterior marfa furată, au fost încarceraţi. Între aceştia se află şi o femeie însărcinată în şapte luni, a subliniat o sursă apropiată de dosar, potrivit 20minutes.fr, care citează AFP.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici