Reţeaua de hoţi destructurată la Paris era formată din cetăţeni români deghizaţi în turişti

Cele aproximativ 12 persoane implicate în furturi comise în principal la Muzeul Luvru şi în jurul Turnului Eiffel şi arestate marţi dimineaţa, lângă Paris, după o anchetă care a durat mai multe săptămâni, provin din România şi au vârste cuprinse între 21 şi 35 de ani, relatează miercuri Europe1.

373 afișări
Imaginea articolului Reţeaua de hoţi destructurată la Paris era formată din cetăţeni români deghizaţi în turişti

Reţeaua de hoţi destructurată la Paris era formată din cetăţeni români deghizaţi în turişti (Imagine: Lucian Muntean-Mediafax Foto)

Cele aproximativ 12 persoane implicate în furturi au fost reţinute marţi dimineaţa în camerele lor de hotel la Saint-Denis, în apropiere de Paris, scrie Europe1 în pagina electronică.

Ziua desfăşurării operaţiunii de reţinere nu a fost aleasă la întâmplare, ţinând cont de faptul că mai multe muzee naţionale sunt închise marţi, în Paris. Toate persoanele au fost plasate în custodia unui serviciu special (SIT) din cadrul poliţiei franceze.

Potrivit Europe1, românii arestaţi se deghizau în turişti şi operau ca hoţi de buzunare în locuri turistice din capitala Franţei, în special la Muzeul Luvru şi în jurul Turnului Eiffel. Alături de ei, organizaţi într-o reţea "extrem de bine structurată", figurează şi un agent de pază al acestor obiective turistice, suspectat că a ajutat reţeaua.

Timp de mai multe luni, problema securităţii turiştilor în capitala franceză, teatrul mai multor agresiuni comise de hoţi de buzunare, a preocupat autorităţile pariziene. O echipă condusă de comisarul Stéphane Gouaud i-a supravegheat pe membrii reţelei, mai ales la Luvru, unde turişti originari din Asia erau ţinta lor preferată.

"Ei îşi însuşeau cu multă agilitate portmoneele unor turişti, în special asiatici", a precizat comisarul Stéphane Gouaud, adăugând că "erau bine îmbrăcaţi, cu accesorii specifice unui turist, ca aparatul de fotografiat".

Într-o zi "bună", aceşti hoţi de buzunare puteau să fure până la 2.000 de euro, ceea ce le permitea să se deplaseze cu taxiul sau să stea la hotel.

Recrudescenţa furturilor comise la Muzeul Luvru a generat o grevă a personalului instituţiei, în luna aprilie. Greva a avut ca rezultat iniţierea unui plan special conceput de Poliţia din Paris cu scopul de a lupta mai eficient împotriva acestor infractori.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici