Român, arestat în SUA pentru înşelăciune prin internet

Un român a fost arestat în Statele Unite după ce a păcălit o femeie, căreia i-a vândut o maşină, prin internet, însă după ce ea a transferat banii, nu a primit bunul achiziţional, ancheta poliţiştilor durând opt luni până la capturarea hoţului, informează thedailysentinel.com.

117 afișări
Imaginea articolului Român, arestat în SUA pentru înşelăciune prin internet

Român, arestat în SUA pentru înşelăciune prin internet (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O femeie de 37 de ani, din Scottsboro, a fost victima înşelăciunii prin internet, ea fiind una din multele înregistrate în SUA.

Potrivit locotenent de poliţie din Scottsboro, Scott Matthews, femeia a încercat să achiziţioneze un vehicul pe internet, în luna iunie anul trecut.

"A fost una dintre cele prea frumoase oferte ca să fie adevărată", a spus Matthews, adăugând că femeia a plătit 8.900 de dolari pentru un bun în valoare de 25.000 de dolari.

Radu Manolache, un român de 39 de ani, i-a spus femeii că este un fost agent FBI, iar vehiculul a aparţinut unui membru al familiei care a decedat recent, astfel că vroia să scape de maşină.

Potrivit locotenentului Matthews, femeia a virat banii într-un cont din Chicago, apoi nu a mai auzit de român.

Investigatorul Zackie Gant, care a condus ancheta, l-a prins pe român săptămâna trecută, după ce suspectul fusese surprins de camera video când a intrat în banca din Chicago, unde şi-a folosit paşaportul.

Vinerea trecută, agenţii Secret Service l-au arestat pe Radu Manolache, pe aeroportul din Atlanta.

Românul a fost acuzat de furt.

Locotenentul Matthews a declarat că Manolache este căutat şi în statul Louisiana, românul fiind implicat într-o serie de fraude prin internet, Serviciul Secret urmărind trei milioane de dolari. Manolache este singurul arestat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici