Român care transporta cu un vehicul zece imigranţi sirieni, arestat în Italia

Un român care transporta într-o autoutilitară zece imigranţi clandestini sirieni a fost arestat, vineri dimineaţă, în Italia, fiind condamnat prin procedură rapidă la trei ani şi patru luni de închisoare, informează presa italiană.

696 afișări
Imaginea articolului Român care transporta cu un vehicul zece imigranţi sirieni, arestat în Italia

Român care transporta cu un vehicul zece imigranţi sirieni, arestat în Italia

Românul Andrei Viorel T., în vârstă de 33 de ani, a fost oprit vineri dimineaţă de poliţie în localitatea Vipiteno, situată în regiunea italiană Trentino-Alto Adige, în apropierea frontierei cu Austria. Poliţia rutieră italiană a găsit în autoutilitara condusă de român zece imigranţi sirieni, inclusiv o fetiţă de cinci ani.

Imigranţii au declarat că au plătit câte 3.600 de euro pentru a fi transportaţi de către o reţea de trafic de persoane de la frontiera siriano-turcă până în Germania. Imigranţii fuseseră aduşi cu trenul până la Milano, de unde fuseseră preluaţi de şoferul român, care s-a oferit să îi transporte cu o autoutilitară până în Germania. Românul primise câte 250 de euro din partea imigranţilor sirieni.

Românul şi-a recunoscut vina şi a fost condamnat prin procedură de urgenţă la trei ani şi patru luni de închisoare, în virtutea noii legi italiene pentru combaterea imigraţiei clandestine. În plus, şoferul român va trebui să plătească o amendă de 180.000 de euro. După decizia luată în primă instanţă, românul a fost eliberat sub control judiciar, până când justiţia italiană va adopta o decizie definitivă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici