România, considerată de ambasada SUA din Paris sursă pentru traficul de persoane în Franţa

România era considerată o sursă importantă pentru traficul de persoane exploatate de reţelele de proxenetism din Franţa, conform unei note diplomatice trimisă de ambasada americană din Paris spre sediul FBI, în octombrie 2009, arată un document dezvăluit de WikiLeaks.

137 afișări
Imaginea articolului România, considerată de ambasada SUA din Paris sursă pentru traficul de persoane în Franţa

România, considerată de ambasada SUA din Paris sursă pentru traficul de persoane în Franţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Informaţiile sunt conţinute într-un mesaj diplomatic, clasificat drept "confidenţial", trimis de ambasada americană din Paris, pe 22 octombrie 2009, la sediul FBI din Washington DC. Nota diplomatică, dezvăluită de WikiLeaks, prezintă situaţia din Franţa, cu referire la o vizită a directorului FBI, la combaterea terorismului şi atitudinilor radicale. De asemenea, este prezentată situaţia politică din Franţa, sunt abordate probleme militare, situaţia schimbului de date, situaţia traficului de persoane, situaţia generală din Franţa şi problema crizei economice.

Referirile la România sunt conţinute în secţiunea "Trafic de persoane" a documentului.

"Constituţia (Franţei - n.red.) interzice traficul de persoane în orice scop. Cu toate acestea, traficul de femei şi copii în scopul exploatării sexuale comerciale, muncii forţate şi infracţionalităţii reprezintă o problemă. Prostituţia este legală. Cu toate acestea, legea interzice procurarea, ajutarea, menţinerea, solicitarea publică şi obţinerea de profit de pe urma altei persoane care se prostituează. Aplicarea acestor legi variază, iar activitatea infracţională legată de prostituţie rămâne o problemă (în Franţa - n.red.)", se arată în nota diplomatică trimisă de ambasada SUA de la Paris.

Franţa "a fost o destinaţie a victimelor, aduse prin reţele de trafic în principal din Africa (Camerun şi Nigeria), centrul şi estul Europei (în special din Bulgaria şi România), fosta URSS şi, din ce în ce mai mult, din Asia (în special din China), în scop de prostituţie şi exploatare. Majoritatea celor aproximativ 18.000 de femei exploatate pentru sexul comercial în Franţa sunt probabil victime ale traficului", precizează nota diplomatică trimisă FBI.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici