Românul arestat în Marea Britanie după ameninţarea a doi militari a fost condamnat

Un român arestat pentru că ar fi ameninţat cu decapitarea două eleve ale unei şcoli militare britanice a fost condamnat la şase săptămâni de închisoare cu suspendare în Marea Britanie şi la plata a 200 de lire (270 de euro) daune morale.

166 afișări
Imaginea articolului Românul arestat în Marea Britanie după ameninţarea a doi militari a fost condamnat

Românul arestat în Marea Britanie după ameninţarea a doi militari a fost condamnat (Imagine: Shutterstock)

Marius D., în vârstă de 26 de ani, a fost condamnat la şase săptămâni de închisoare cu suspendare, pentru comportament ameninţător. El va trebui să le achite daune de câte 100 de lire sterline celor două eleve ale şcolii militare care au fost ameninţate, potrivit Daily Mirror.

Marius D. şi un alt român, aflat încă în libertate, au ameninţat două eleve în vârstă de 18 ani ale unei şcoli militare din Tyneside, folosind expresii obscene şi comentând că ar putea să le decapiteze. "Cei doi bărbaţi, care au aproximativ 40 de ani, nu au avut nicio tentativă de agresiune fizică sau de a coborî din maşina în care erau, proferând ameninţările şi îndepărtându-se rapid", a comunicat Poliţia din regiunea britanică Northumbria.

Marea Britanie şi alte state occidentale au luat măsuri stricte de securitate în ultimele luni, pe fondul ameninţărilor proferate de organizaţia teroristă Stat Islamic în Irak şi Siria. Un militar britanic, Lee Rigby, a fost decapitat în mai 2013 de doi islamişti, în centrul Londrei. În Australia, poliţia a arestat doi bărbaţi suspectaţi că plănuiau să comită un o decapitare în public, în Sydney. Organizaţia teroristă Stat Islamic în Irak şi Siria a executat numeroşi ostatici prin decapitare, inclusiv cetăţeni americani, britanici, japonezi şi francezi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici