Rusia anticipează că sancţiunile occidentale nu vor fi ridicate mai devreme de 2018

Uniunea Europeană (UE) şi SUA vor menţine sancţiunile impuse Rusiei pentru încă cel puţin trei ani, consideră ministrul rus al Economiei, Alexei Uliukaiev, cele mai recente estimări ale guvernului de la Moscova indicând o contracţie de 2,8% a economiei pentru acest an, relatează MarketWatch.

233 afișări
Imaginea articolului Rusia anticipează că sancţiunile occidentale nu vor fi ridicate mai devreme de 2018

Rusia anticipează că sancţiunile occidentale nu vor fi ridicate mai devreme de 2018 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Uliukaiev a afirmat că actuala prognoză economică a guvernului de la Moscova, care vizează perioada 2016-2018, se bazează pe un scenariu care arată că ţările din Vest nu vor ridica sancţiunile impuse Rusiei.

Ministrul rus al economiei a indicat că rubla va continua să rămână la un nivel scăzut faţă de dolar, din cauza sancţiunilor, iar ieşirile de capital se vor situa la un nivel mai ridicat decât în absenţa acestor măsuri.

Rubla a avansat joi cu 1,2% faţă de dolar, la 51.5650 unităţi pentru un dolar, la jumătate şedinţei de tranzacţionare, potrivit Bloomberg.

În afara membrilor UE şi a Statelor Unite, printre ţările care au impus sancţiuni Moscovei pe fondul conflictului din estul Ucrainei se numără Norvegia, Canada şi Japonia.

Guvernul de la Moscova estimează că economia rusă se va contracta cu 2,8% în acest an, aceasta fiind prima scădere a produsului intern brut din 2009 până în prezent.

De asemenea, estimările prezentate de către ministrul economiei indică faptul că Rusia va ieşi din recesiune anul viitor, când economia este prognozată să avanseze cu 2,3%.

În acest sens, Uliukaiev a arătat că investiţiile vor urca cu 3% în 2016, în timp ce comerţul cu amănuntul va creşte cu 1,4%.

Banca centrală a Rusiei a estimat că economia va scădea cu până la 4% în acest an, contracţia de anul viitor urmând să se situeze între 1% şi 1,6%, la un preţ mediu al petrolului de 60-65 de dolari pe baril.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici