Rusia ar putea propune amendamente la Acordul de Asociere UE-Ucraina pe 12 septembrie

Rusia intenţionează să prezinte pe 12 septembrie un plan de "rectificare" a Acordului de Asociere încheiat între Ucraina şi Uniunea Europeană, a anunţat ministrul rus al Dezvoltării Economice, Aleksei Uliukaev, citat de agenţia Itar-Tass, în pagina electronică.

787 afișări
Imaginea articolului Rusia ar putea propune amendamente la Acordul de Asociere UE-Ucraina pe 12 septembrie

Rusia ar putea propune amendamente la Acordul de Asociere UE-Ucraina pe 12 septembrie (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Este vorba de propunerea unor amendamente concrete, care ar trebui să fie introduse în textul de bază al acordului", a afirmat el, adăugând că propunerea urmează să fie făcută în cursul unei reuniuni ministeriale de la Bruxelles.

Adjunctul ministrului, Aleksei Lihaciov, a afirmat marţi seara că Moscova, Kievul şi Bruxelles-ul vor continua încercările de a găsi o soluţie pentru îngrijorările Rusiei în legătură cu asocierea Ucrainei cu Uniunea Europeană.

"Reprezentanţii Uniunii Vamale şi ai Uniunii Europene au convenit asupra unor consultări suplimentare pe această temă. Consultările vor începe săptămâna aceasta şi se vor încheia pe 12 septembrie, la Bruxelles", a declarat Lihaciov, citat de agenţia RIA Novosti.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici