Rusia atrage atenţia că incidentul aviatic dintre Siria şi Turcia nu trebuie să degenereze

Rusia consideră că doborârea avionului militar turc de către Siria nu trebuie să fie considerată drept "o provocare" sau "un act intenţionat".

516 afișări
Imaginea articolului Rusia atrage atenţia că incidentul aviatic dintre Siria şi Turcia nu trebuie să degenereze

Rusia atrage atenţia că incidentul aviatic dintre Siria şi Turcia nu trebuie să degenereze (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Credem că este important ca acest incident să nu fie considerat o provocare sau un act intenţionat şi nici să conducă la înrăutăţirea situaţiei", se arată într-un comunicat al Ministerului rus de Externe.

Siria a doborât vineri un avion militar turc care, conform Damascului, ar fi pătruns în spaţiul aerian sirian. Turcia susţine însă că aparatul a fost doborât în spaţiul aerian internaţional.

"Escaladarea propagandei politice, inclusiv la nivel internaţional, este periculoasă, în contextul în care sunt eforturi pentru mobilizarea tuturor actorilor din exterior pentru aplicarea planului de pace al emisarului Kofi Annan. Îndemnăm încă o dată toate părţile, atât din regiune, cât şi din exterior, să acţioneze exclusiv în interesul aplicării planului Annan", precizează Ministerul rus de Externe.

Avionul de vânătoare F-4 Phantom, aparţinând Forţelor Aeriene turce, a fost doborât în timp ce efectua o misiune de antrenament deasupra apelor internaţionale, susţine Ankara. Însă, aparatul s-a prăbuşit în mare, în apele teritoriale siriene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici