Rusia avertizează că admiterea Ucrainei în NATO ar genera efecte negative pentru securitatea Europei

Eventuala admitere a Ucrainei în Alianţa Nord-Atlantică ar genera efecte "negative" pentru securitatea Europei, iar Rusia va avea o reacţie "fermă", a avertizat luni Administraţia de la Moscova, înaintea summitului NATO.

582 afișări
Imaginea articolului Rusia avertizează că admiterea Ucrainei în NATO ar genera efecte negative pentru securitatea Europei

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Administraţia de la Kiev insistă pentru primiterea unui semnal clar privind admiterea Ucrainei în NATO cu ocazia summitului din Lituania. Mai multe ţări, inclusiv Statele Unite şi Germania, au semnalat că Ucraina nu va putea deveni membră a NATO cât timp este în curs conflictul militar izbucnit prin invazia militară rusă.

Mihailo Podoliak, unul dintre consilierii preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a insistat luni că Ucraina trebuie să primească o perspectivă clară de aderare. "Ucraina în NATO ar însemna un element central în arhitectura de securitate a Europei", a susţinut Mihailo Podoliak, citat de site-ul Tagesschau.de.

Însă Rusia a avertizat asupra consecinţelor eventualei admiteri a Ucrainei în NATO. "Ar fi consecinţe foarte negative pentru întreaga arhitectură de securitate a Europei, care este deja jumătate distrusă, şi ar fi un pericol absolut şi o ameninţare pentru ţara noastră. Un astfel de pas ar necesita o reacţie dură şi fermă din partea Rusiei", a declarat luni Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de site-ul Tagesschau.de şi de cotidianul Le Monde.

Dmitri Peskov a subliniat că Moscova cunoaşte poziţiile divergente ale statelor NATO privind admiterea Ucrainei. "Dar regimul de la Kiev încearcă să exercite presiuni asupra participanţilor, astfel încât cu ocazia summitului NATO să demonstreze solidaritate cât mai multe ţări", a explicat Peskov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici