Rusia crede că legăturile cu Marea Britanie s-ar putea înrăutăţi şi mai mult sub următorul premier

Rusia a declarat luni că nu poate exclude posibilitatea ca relaţiile diplomatice cu Marea Britanie să se înrăutăţească şi mai mult sub conducerea următorului premier al ţării.

984 afișări
Imaginea articolului Rusia crede că legăturile cu Marea Britanie s-ar putea înrăutăţi şi mai mult sub următorul premier

Ministrul de externe Liz Truss, care de luni de zile a fost ţinta dispreţului acerb al Moscovei, este de aşteptat să îl învingă pe rivalul Rishi Sunak şi să devină noul lider al Marii Britanii, succedându-i lui Boris Johnson, atunci când rezultatul votului membrilor Partidului Conservator va fi anunţat la ora 14:30, ora României.

"Nu aş vrea să spun că lucrurile se pot schimba în rău, pentru că este greu de imaginat ceva mai rău", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, întrebat dacă Moscova se aşteaptă la vreo schimbare în relaţiile cu Marea Britanie, informează Reuters.

"Dar, din nefericire, acest lucru nu poate fi exclus, având în vedere că pretendenţii la postul de prim-ministru britanic s-au întrecut în retorică antirusească, în ameninţări de a lua noi măsuri împotriva ţării noastre şi aşa mai departe. Prin urmare, nu cred că putem spera la ceva pozitiv".

Întrebat dacă preşedintele Vladimir Putin va trimite o telegramă de felicitare, el a spus: "Să aşteptăm să vedem cine devine prim-ministru".

Truss este cunoscută în Rusia mai ales pentru o vizită pe care a făcut-o la Moscova în februarie, când ea şi ministrul de externe Serghei Lavrov au avut o întâlnire ranchiunoasă. Lavrov a descris conversaţia lor ca fiind ca un dialog între surzi şi muţi.

Rusia şi Marea Britanie au relaţii tensionate de ani de zile, atingând puncte scăzute odată cu otrăvirea fatală în 2006 a fostului ofiţer de securitate rus Alexander Litvinenko la Londra şi cu tentativa de ucidere a fostului agent dublu rus Serghei Skripal şi a fiicei sale cu un agent neurotoxic în oraşul englez Salisbury în 2018.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici