Rusia creşte efectivele militare în exclava, Kaliningrad, invocând necesitatea de a răspunde la "ameninţarea NATO din regiune"

  • Rusia îşi întăreşte forţele în exclava sa, Kaliningrad, şi a format deja o divizie completă care include un regiment de tancuri, a declarat luni un amiral, invocând necesitatea de a răspunde la ceea ce a spus că a fost o acumulare NATO în apropiere.
  • Kaliningrad, deja puternic militarizat, este o regiune rusă care se află pe Marea Baltică între stele membre UE Lituania şi Polonia. Moscova a capturat regiunea din Germania spre sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.
  • Acesta găzduieşte sediul Flotei Baltice din Rusia, iar avioanele militare ruseşti şi NATO se interceptează adesea reciproc deasupra apelor Mării Baltice.
2086 afișări
Imaginea articolului Rusia creşte efectivele militare în exclava, Kaliningrad, invocând necesitatea de a răspunde la "ameninţarea NATO din regiune"

Rusia creşte efectivele militare în exclava, Kaliningrad invocând necesitatea de a răspunde la "ameninţarea NATO din regiune"

Amiralul Flotei Baltice, Alexander Nosatov, a declarat pentru ziarul armatei Steaua Roşie că creşterea efectivelor militare este un răspuns la acţiunile NATO, acuzând alianţa militară occidentală de desfăşurarea în apropiere a unei unităţi blindate de tancuri şi a mai multor unităţi tactice multinaţionale de atac.
 
„Ca răspuns la această ameninţare, conducerea forţelor armate a fost obligată să ia măsuri. Una dintre ele a fost formarea unei divizii, care s-a alăturat corpului armatei flotei baltice ”, a spus el.
 
Nosatov a vorbit despre detaşarea către exclavă a 30 de tancuri noi T-72B3M, o corvetă navală înarmată cu rachete de croazieră şi un număr nedezvăluit de avioane de luptă Sukhoi SU-30SM.
 
El a spus că înarmarea va continua.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici