Rusia denunţă jefuirea de către extremişti, în Ucraina, a pasagerilor unui tren Moscova-Chişinău

Pasageri ai unui tren care circula pe ruta Moscova-Chişinău au fost jefuiţi, pe teritoriul ucrainean, de membri ai unui grup ultranaţionalist, anunţă Ministerul rus de Externe, condamnând "anarhia" din Ucraina.

1118 afișări
Imaginea articolului Rusia denunţă jefuirea de către extremişti, în Ucraina, a pasagerilor unui tren Moscova-Chişinău

Rusia denunţă jefuirea de către extremişti, în Ucraina, a pasagerilor unui tren Moscova-Chişinău (Imagine: Shutterstock)

Potrivit Ministerului rus de Externe, incidentele au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute în gara din oraşul ucrainean Viniţia. La bordul trenului care circula pe ruta Moscova-Chişinău au urcat indivizi în uniforme militare care s-au prezentat drept membri ai Armatei Insurgente Ucrainene, o grupare ultranaţionalistă.

"Spre groaza călătorilor, persoane îmbrăcate în uniforma Armatei Insurgente Ucrainene au mers prin vagoane şi au verificat documentele. Pasagerii care au arătat paşapoarte ruse au fost obligaţi să dea banii şi bijuteriile", precizează luni Ministerul rus de Externe, denunţând "anarhia" din Ucraina.

"Suntem revoltaţi din cauza lipsei de acţiune a autorităţilor ucrainene. Acesta este 'statul de drept' care începe să fie aplicat în Ucraina. Se pare că revine anarhia de la începutul secolului 20", subliniază Ministerul rus de Externe.

Se pare că incidente similare au avut loc şi într-un tren care circula din Ucraina spre Rusia.

Incidentele s-au produs pe fondul tensiunilor între Kiev şi Moscova generate de anexarea regiunii Crimeea de către Rusia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici