Rusia este nemulţumită de stadiul negocierilor pe tema programului nuclear iranian

Rusia a apreciat că "nu există motive pentru a aplauda" negocierile între Iran şi Grupul 5+1 pe tema programului nuclear iranian, încheiate miercuri la Geneva, subliniind că rezultatele ar fi putut fi mai bune.

177 afișări
Imaginea articolului Rusia este nemulţumită de stadiul negocierilor pe tema programului nuclear iranian

Serghei Riabkov, adjunctul ministrului rus de Externe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Rezultatele sunt mai bune decât cele de la Alma-Ata, dar acest lucru nu garantează progrese ulterioare. Nu există motive pentru a aplauda. Ar fi putut fi mai bine", a declarat Serghei Riabkov, adjunctul ministrului rus de Externe.

Potrivit lui Riabkov, "distanţa între poziţiile Iranului şi Grupului 5+1 (SUA, China, Rusia, Marea Britanie, Franţa şi Germania) se măsoară în kilometri".

Diplomatul rus a calificat negocierile de la Geneva drept "dificile, uneori tensionate, deseori imprevizibile".

"Principala dificultate este lipsa încrederii între participanţii la negocieri", a explicat Riabkov.

Viitoarea reuniune pe tema programului nuclear iranian se va desfăşura la Geneva pe 7-8 noiembrie, conform declaraţiei finale adoptată după actualele discuţii.

Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton, a citit această declaraţie la finalul actualei reuniuni, subliniind că participanţii nu vor dezvălui detaliile planului prezentat de Teheran.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici