Rusia exprimă preocupare privind tensiunile dintre Israel şi mişcarea libaneză Hezbollah

Rusia a exprimat preocupare în legătură cu tensiunile dintre Israel şi mişcarea şiită libaneză Hezbollah, îndemnând ambele părţi să evite incidentele militare.

1654 afișări
Imaginea articolului Rusia exprimă preocupare privind tensiunile dintre Israel şi mişcarea libaneză Hezbollah

Rusia exprimă preocupare privind tensiunile dintre Israel şi mişcarea libaneză Hezbollah

"În ultimele zile, am asistat la amplificarea tensiunilor la frontiera dintre Israel şi Liban. Conform unor informaţii, mai multe rachete au fost lansate de pe teritoriul libanez spre Israel, iar Israelul a ripostat", a transmis Ministerul rus de Externe.

"Israelul este acuzat de un raid aerian efectuat în apropiere de Damasc. Urmărim aceste evenimente cu preocupare şi îndemnăm toate părţile implicate în confruntări să dea dovadă de reţinere", a subliniat diplomaţia rusă.

Mişcarea şiită libaneză Hezbollah a avertizat Israelul cu represalii după asasinarea militantului islamist Samir Kuntar. "Inamicul israelian va regreta asasinarea lui Samir Kuntar", a ameninţat Omar al-Mussawi, un reprezentant al mişcării Hezbollah.

Samir Kuntar, un fost lider al mişcării şiite Hezbollah şi fost membru al Frontului pentru Eliberarea Palestinei, precum şi alte opt persoane au murit într-un raid aerian atribuit Israelului efectuat la periferia oraşului sirian Damasc.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici