Rusia nu solicită revenirea în grupul statelor puternic industrializate (G8)

Rusia nu solicită revenirea în grupul ţărilor puternic industrializate (G8), anunţă Serghei Riabkov, adjunctul ministrului rus de Externe, citat de site-ul agenţiei RIA Novosti.

357 afișări
Imaginea articolului Rusia nu solicită revenirea în grupul statelor puternic industrializate (G8)

Rusia nu solicită revenirea în grupul statelor puternic industrializate (G8) (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Participarea Rusiei în Grupul G8 - alături de Marea Britanie, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi SUA - a fost suspendată după anexarea regiunii ucrainene Crimeea, în 2014.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, declara la sfârşitul lunii mai că Rusia nu poate reveni în Grupul statelor puternic industralizate G8 atât timp cât "nu respectă integritatea teritorială" a ţărilor. "Atât timp cât Rusia nu promovează valorile fundamentale ale drepturilor omului şi nu adoptă un comportament adecvat, o revenire la formatul G8 este de neconceput pentru noi", a declarat Angela Merkel în Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului german.

Summitul Grupului G7 - Marea Britanie, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi SUA - se desfăşura pe 7-8 iunie în oraşul bavarez Elmau.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici