Rusia postează o înregistrare video cu luptătorii Azovstal în spital după ce s-au predat

Ministerul Apărării al Rusiei a postat miercuri înregistrări video în care spune că sunt luptători ucraineni de la combinatul Azovstal, ce primesc tratament în spital după ce s-au predat, potrivit Reuters.

3384 afișări
Imaginea articolului Rusia postează o înregistrare video cu luptătorii Azovstal în spital după ce s-au predat

Într-o înregistrare video, un grup de bărbaţi este prezentat întins pe paturi într-o cameră, iar doi dintre ei vorbesc scurt. Unul dintre ei a spus că a avut acces la mâncare şi la medici, în timp ce al doilea a spus că a fost bandajat şi că nu s-a plâns de tratamentul primit.

În a doua înregistrare video, un bărbat cu o rană la cap a declarat că a fost bine hrănit şi îngrijit şi că nu a fost supus niciunei presiuni fizice sau psihologice.

Nu a fost posibil să se stabilească dacă bărbaţii vorbeau liber, scrie Reuters.

Rusia a declarat anterior că un total de 959 de luptători Azovstal s-au predat începând de luni, inclusiv 80 de bărbaţi răniţi care erau trataţi la Novoazovsk, în republica separatistă Doneţk.

Oficialii ucraineni au oprit orice discuţie publică despre soarta luptătorilor care au făcut ultima lor rezistenţă la Azovstal, rezistând timp de mai multe săptămâni în tunelurile şi buncărele sale în faţa bombardamentelor intense ale Rusiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici