Rusia prezintă la ONU un proiect pentru crearea unei coaliţii antiteroriste cu participarea Siriei

Rusia a prezentat în Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite un proiect de rezoluţie în vederea creării unei largi coaliţii antiteroriste la care să participe şi Administraţia Bashar al-Assad, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

1863 afișări
Imaginea articolului Rusia prezintă la ONU un proiect pentru crearea unei coaliţii antiteroriste cu participarea Siriei

Sediul ONU (Foto: AFP / Mediafax Foto)

Proiectul condamnă "organizaţii teroriste" precum Stat Islamic, Al-Qaida şi Frontul al-Nusra, filiala siriană a reţelei Al-Qaida.

"Terorismul reprezintă o mare ameninţare pentru pacea şi stabilitatea din Orientul Mijlociu şi din nordul Africii; sunt necesare eforturi colective, naţionale, regionale şi internaţionale pentru contracararea acestei ameninţări", precizează proiectul de rezoluţie.

"Toate ţările trebuie să participe pe măsură la aceste eforturi şi să îşi coordoneze operaţiunile cu administraţiile statelor unde vor avea loc activităţile (o referire la Siria şi Irak), în acord cu principiile suveranităţii şi integrităţii teritoriale a statelor membre", conform proiectului elaborat de Rusia.

Practic, proiectul prevede cooptarea Administraţiei Bashar al-Assad, susţinută de Rusia, la toate operaţiunile antiteroriste de pe teritoriul Siriei.

Rusia, principalul aliat internaţional al regimului de la Damasc, a iniţiat miercuri raiduri aeriene în Siria, vizând, oficial, reţeaua teroristă Stat Islamic. Conform unor surse, aviaţia militară rusă a atacat poziţii insurgente, spre nemulţumirea Statelor Unite şi a altor ţări occidentale, care oferă susţinere opoziţiei siriene. O coaliţie internaţională coordonată de Statele Unite efectuează de un an raiduri aeriene împotriva poziţiilor teroriste din Irak şi Siria.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici