Ruşii au arestat un om de ştiinţă bolnav în fază terminală, pentru a-l duce la închisoare: Este spionul Chinei

Dacă va fi găsit vinovat de înaltă trădare, rusul riscă o pedeapsă de 20 de ani de închisoare.

1293 afișări
Imaginea articolului Ruşii au arestat un om de ştiinţă bolnav în fază terminală, pentru a-l duce la închisoare: Este spionul Chinei

Ruşii au arestat un om de ştiinţă bolnav în fază terminală, pentru a-l duce la închisoare: Este spionul Chinei

Un om de ştiinţă rus, bolnav de cancer în stadiu terminal, a fost arestat într-un spital din Siberia şi transferat la o închisoare din Moscova, sub acuzaţia de spionaj pentru China, scrie site-ul Tayga.info, preluat de Moscow Time.

Dmitry Kolker, 54 de ani, este director al Institutului de Optică Cuantică al Universităţii din Novosibirsk, dar acum se află în condiţii grave de sănătate: „Au luat un bărbat bolnav, internat într-un spital privat, care practic este pe moarte şi este hrănit datorită la un tub conectat la venele sale”, a denunţat fiul său, Maxim Kolker.

Tatăl, a spus el, este acuzat că a spionat în numele Chinei, un aliat al Rusiei, unde omul de ştiinţă a ţinut prelegeri despre spectroscopie laser. Casa familiei a fost jefuită de forţele de securitate. Fiul neagă însă acuzaţiile, amintind că, în timpul călătoriei în China, omul de ştiinţă a fost însoţit constant de un agent al serviciilor de informaţii ruse FSB şi i s-a interzis să vorbească în engleză.

Kolker a fost transferat la închisoarea Lefortovo din Moscova în aşteptarea procesului, dar membrii familiei sale se tem că nu va supravieţui detenţiei. Potrivit agenţiei de presă Tass, instanţa din Novosibirsk a dispus arestarea preventivă a omului de ştiinţă până la 29 august. Dacă va fi găsit vinovat de înaltă trădare, el riscă o pedeapsă de 20 de ani de închisoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici