Săptămânalul L'Express lansează o petiţie pentru ca Franţa să îi acorde azil lui Edward Snowden

L'Express lansează un manifest şi o petiţie împreună cu platforma Change.org, pentru ca Franţa să îi acorde azil fostului consultant al NSA Edward Snowden, a anunţat marţi săptămânalul.

190 afișări
Imaginea articolului Săptămânalul L'Express lansează o petiţie pentru ca Franţa să îi acorde azil lui Edward Snowden

Săptămânalul L'Express lansează o petiţie pentru ca Franţa să îi acorde azil lui Edward Snowden

Dreptul de azil în Rusia al lui Edward Snowden, aflat la originea dezvăluirilor privind amploarea sistemului de supraveghere organizat de Agenţia pentru Securitate Naţională americană, va expira la începutul lui august. El a transmis deja o cerere oficială de azil Braziliei.

"Franţa, ţara drepturilor omului şi libertăţii presei, are o obligaţie specifică în privinţa lui Edward Snowden, deoarece Constituţia sa prevede ca «orice persoană persecutată din cauza acţiunii sale în favoarea libertăţii să aibă drept de azil pe teritoriile Republicii»", afirmă manifestul publicat de săptămânal, ce va fi disponibil la chioşcuri începând de miercuri, însoţit de o petiţie pe site-ul Change.org.

Semnat deja de aproximativ 50 de personalităţi, între care fostul premier Michel Rocard, sociologul Edgar Morin sau filozoful Luc Ferry, acest text îi cere preşedintelui francez François Hollande, premierului Manuel Valls şi ministrului de Externe Laurent Fabius să îl primească pe Edward Snowden, "fără întârziere, sub statutul de refugiat politic".

Edward Snowden este inculpat în ţara sa pentru spionaj şi furt de documente aparţinând statului.

Dezvăluirile sale, provenind din documente furate, au pus în încurcătură administraţia americană şi au tensionat relaţiile cu ţările aliate, furioase să descopere că Washingtonul înregistra chiar şi convorbirile private ale liderilor lor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici