Şase persoane ucise în urma unui atac armat la o biserică din Burkina Faso

Cel puţin şase persoane au fost ucise după ce zeci de atacatori au deschis focul duminică într-o biserică catolică din Burkina Faso, fiind al doilea atac asupra creştinilor din zonă în ultimele două săptămâni, relatează Reuters.

280 afișări
Imaginea articolului Şase persoane ucise în urma unui atac armat la o biserică din Burkina Faso

Şase persoane ucise în urma unui atac armat la o biserică din Burkina Faso

Incidentul armat a avut loc în oraşul Dablo, situat în regiunea Central Nordică din Burkina Faso. Aproximativ 20 de atacatori au încercuit enoriaşii care ieşeau din biserică şi au deschis focul asupra lor, conform unui comunicat emis de Guvern.

În urma atacului, militanţii au dat foc bisericii, au distrus mai multe magazine din zonă şi au incendiat două maşini, a transmis primarul oraşului Dablo, Boucary Zongo. Printre persoanele decedate se numără şi un preot.

„Aceşti terorişti atacă persoanele religioase, cu scopul macabru de a ne diviza”, a transmis primarul.

Este al doilea atac asupra unei biserici din Burkina Faso din ultimele două săptămâni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici