Scandal în SUA: Democraţii îi cer demisia colegului lor care a postat o fotografie indecentă pe Twitter

Mai mulţi oficiali democraţi i-au cerut sâmbătă congresmenului american Anthony Weiner să demisioneze după ce acesta a mărturisit luni că a trimis fotografii îndrăzneţe cu el pe reţeaua socială Twitter unei femei întâlnite online.

227 afișări
Imaginea articolului Scandal în SUA: Democraţii îi cer demisia colegului lor care a postat o fotografie indecentă pe Twitter

Congresmenuli american Anthony Weiner (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cu mare dezamăgire îi cer lui Anthony Weiner să demisioneze", a declarat, sâmbătă, într-un comunicat preşedinta Comitetului Naţional al Partidului Democrat, Debbie Wasserman Schultz.

Liderul democraţilor din Camera Reprezentanţilor i-a cerut, de asemenea, demisia.

"Parlamentarul Weiner se bucură de dragostea familiei sale, de încrederea alegătorilor săi şi noi suntem conştienţi că are nevoie de ajutor. Îi cer parlamentarului Weiner să caute acest ajutor fără presiunea legată de statutul său de parlamentar", a declarat aceasta într-un comunicat.

Anthony Weiner a recunoscut luni, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la New York, că el a fost cel care a trimis un prim-plan cu el în lenjerie intimă. "Când am realizat că am postat (fotografia) pe Twitter, m-am panicat, am retras-o şi am afirmat că mi-a fost piratat contul", a declarat el.

Liderul majorităţii republicane din Camera Reprezentanţilor, Eric Cantor, i-a cerut marţi demisia, în timp ce democraţii au reacţionat destul de rece la dezvăluirile congresmenului.

Weiner a anunţat luni că îşi asumă "responsabilitate" actelor sale şi şi-a prezentat scuze public, precizând însă că nu va demisiona.

Poliţia anchetează legăturile pe care acesta le-ar fi avut pe Internet cu o adolescentă în vârstă de 17 ani din Delaware (estul Statelor Unite). Anthony Weiner a declarat că nu a avut o corespondenţă inadecvată cu aceasta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici