Scandalul Embraco | Comisia Europeană va analiza acuzaţiile Italiei legate de folosirea ajutorului de stat pentru atragerea companiilor în Slovacia, dar are nevoie de mai multe informaţii

Comisia Europeană va analiza acuzaţiile Italiei privind folosirea ajutorului de stat pentru atragerea companiilor în Slovacia, însă are nevoie de mai multe informaţii înainte de a judeca situaţia, a declarat, miercuri, comisarul european pentru Concurenţă, relatează site-ul agenţiei Reuters.

339 afișări
Imaginea articolului Scandalul Embraco | Comisia Europeană va analiza acuzaţiile Italiei legate de folosirea ajutorului de stat pentru atragerea companiilor în Slovacia, dar are nevoie de mai multe informaţii

Scandalul Embraco | Comisia Europeană va analiza acuzaţiile Italiei legate de folosirea ajutorului de stat pentru atragerea companiilor în Slovacia, dar are nevoie de mai multe informaţii

Disputa a izbucnit imediat ce Embraco, o firmă cu sediul în Brazilia şi care este controlată de gigantul american Whirlpool, a anunţat că va închide o fabrică din Italia şi o va muta în Slovacia, ceea ce a dus la concedierea a 497 de persoane.

Ministrul Industriei, Carlo Calenda, a plecat la Bruxelles pentru a discuta situaţia cu Margrethe Vestager, comisarul european pentru Concurenţă.

Vestager a afirmat că ajutorul de stat nu ar trebui să fie folosit în scopul mutării unor locuri de muncă dintr-un stat în altul, însă a adăugat că este prea devreme pentru a fi stabilul dacă în cazul companiei Embraco a fost implicată folosirea ilegală a fondurilor.

"Înainte de a cunoaşte detaliile exacte ale problemei, nu vom judeca", a declart comisarul european în cadrul unei conferinţe de presă de la Bruxelles.

"Suntem, desigur, gata să ne asigurăm că regulile noastre sunt respectate, că locurile de muncă nu sunt mutate, ci create", a adăugat ea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici