Se naşte tribunalul special pentru crimele de război comise de Rusia în Ucraina

Parlamentul European a votat, joi, cu majoritate de voturi pentru înfiinţarea unui Tribunal special pentru crima de agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei, anunţă eurodeputatul PMP Eugen Tomac.

727 afișări
Imaginea articolului Se naşte tribunalul special pentru crimele de război comise de Rusia în Ucraina

Masacrul de la Bucea, imputat Rusiei

Putin trebuie să răspundă pentru fiecare viaţă distrusă şi fiecare destin frânt. El nu are dreptul la nicio zi de linişte şi libertate. Iar dacă astăzi nu avem instrumentele necesare pentru a-l trage la răspundere, trebuie să le creăm”, scrie pe Facebook Eugen Tomac.

El precizează că Parlamentul European a votat joi cu majoritate largă de voturi pentru înfiinţarea unui Tribunal special pentru crima de agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei.

„Putin este un criminal, la fel cum sunt si acoliţii săi. Europa nu are voie să tolereze criminali în libertate, cu atât mai puţin la cârma statelor. Rusia trebuie să înţeleagă că nu există nici justificare pentru omor. Tribunalul să vă judece, criminalilor”, încheie liderul PMP.

O dublă crimă de război ar fi fost comisă de Batalionul Wagner, aflat în slujba Rusiei, zilele trecute, pe frontul din Lugansk, când doi militari ucraineni, deşi au dat semne că se predau, au fost împuşcaţi pe loc. (AICI, detalii)

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
tomac,
pe,
tribunal

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici