Şeful Pentagonului: Nu sunt dovezi că Iranul pregatea atacuri la 4 ambasade americane

Secretarul american al Apărării, Mark Esper, a declarat că nu a văzut dovezi concrete că Iranul plănuia să atace patru ambasade americane, afirmaţie făcută de preşedintele american Donald Trump pentru a justifica asasinarea comandantului iranian Qassem Soleimani, relatează New York Times.

1541 afișări
Imaginea articolului Şeful Pentagonului: Nu sunt dovezi că Iranul pregatea atacuri la 4 ambasade americane

Sursă foto: Profimedia

"Ceea ce a spus preşedintele privind cele patru ambasade este ceea ce cred şi eu. Iar el a spus că este de părere că probabil ar putea să vizeze ambasade în regiune", a declarat Esper.

"Nu am văzut o dovadă privind cele patru ambasade", a mai afirmat acesta pentru CBS.

De la confirmarea că liderul militar iranian Qassem Soleimani a fost ucis într-un atac al SUA, oficialii din cadrul Administraţiei au susţinut că au luat această decizie din cauza unui atac iminent asupra diplomaţilor americani şi trupelor americane staţionate în Irak şi în alte părţi din regiune.

Democraţii şi câţiva republicani s-au declarat nemulţumiţi faţă de justificarea deciziei privind asasinarea lui Soleimani.

Donald Trump a declarat vineri că Iranul probabil viza ambasade americane în Bagdad şi că voia să atace patru ambasade americane înainte ca Soleimani să fie ucis.

"Vă putem spune că probabil avea să fie vizată ambasada de la Bagdad. Pot dezvălui că sunt de părere că era vorba despre patru ambasade", a declarat liderul de la Casa Albă pentru Fox News.

Relaţiile între SUA şi Iran sunt extrem de tensionate după ce armata americană l-a ucis în capitala Irakului, Bagdad, pe generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici