Secretarul de stat al SUA crede că India şi China pun presiune asupra lui Putin "pentru a pune capăt agresiunii"

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat vineri că îngrijorarea Chinei şi a Indiei în legătură cu războiul Rusiei din Ucraina reflectă temerile globale în legătură cu conflictul care durează de luni de zile şi a afirmat că, în opinia sa, "creşte presiunea asupra Rusiei pentru a pune capăt agresiunii".

14883 afișări
Imaginea articolului Secretarul de stat al SUA crede că India şi China pun presiune asupra lui Putin "pentru a pune capăt agresiunii"

"Cred că ceea ce vedeţi este doar o manifestare a faptului că această agresiune a fost o agresiune împotriva intereselor oamenilor de pe întreaga planetă", a declarat Blinken în cadrul unei conferinţe de presă la Departamentul de Stat, informează CNN.

În timp ce Occidentul a depus eforturi pentru a-l izola pe Vladimir Putin din cauza invaziei ţării sale în Ucraina, preşedintele rus s-a orientat şi mai mult către naţiuni precum China.

Cu toate acestea, în timpul unei întâlniri de joi cu liderul chinez Xi Jinping, Putin a recunoscut "întrebările şi îngrijorările" Beijingului cu privire la război, despre care Rusia continuă să susţină că este o "operaţiune militară specială".

Şi, într-o mustrare, premierul indian Narendra Modi, care a rămas tăcut pe acest subiect, i-a spus preşedintelui rus că "epoca de astăzi nu este a războiului".

"Am vorbit cu dumneavoastră de multe ori la telefon pe tema că democraţia, diplomaţia şi dialogul sunt lucruri care ating lumea", i-a spus Modi lui Putin în Uzbekistan.

Potrivit Kremlinului, Putin i-ar fi spus liderului indian: "Cunosc poziţia dumneavoastră în ceea ce priveşte conflictul din Ucraina, preocupările pe care le exprimaţi în mod continuu. Vom face totul pentru ca toate acestea să se încheie cât mai curând posibil".
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici