Secretarul Trezoreriei SUA: Washingtonul nu va accepta repetarea ”şocului chinezesc” în industrie

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a avertizat luni China că Washingtonul nu va accepta ca noi industrii din SUA să fie afectate de importurile chinezeşti, după patru zile de întâlniri în care a insistat ca Beijingul să limiteze excesul de capacitate industrială.

11325 afișări
Imaginea articolului Secretarul Trezoreriei SUA: Washingtonul nu va accepta repetarea ”şocului chinezesc” în industrie

Secretarul Trezoreriei SUA: Washingtonul nu va accepta repetarea ”şocului chinezesc” în industrie

Yellen a declarat că preşedintele american, Joe Biden, nu va permite repetarea "şocului chinezesc" de la începutul anilor 2000, când un val de importuri chinezeşti a distrus două milioane de locuri de muncă în industria americană, scrie Reuters.

Cu toate acestea, ea nu a ameninţat cu noi tarife vamale sau alte acţiuni comerciale în cazul în care Beijingul ar continua să acorde sprijin masiv din partea statului pentru vehicule electrice, baterii, panouri solare şi alte bunuri energetice verzi.

Yellen s-a folosit de a doua sa călătorie în China în nouă luni pentru a se plânge că investiţiile excesive ale Beijingului au creat o capacitate a fabricilor care depăşeşte cu mult cererea internă, în timp ce exporturile în creştere rapidă ale acestor produse ameninţă companiile din SUA şi din alte ţări.

Yellen a făcut o paralelă cu problemele resimţite în trecut în sectorul siderurgic.

"Am mai văzut această poveste înainte", a declarat ea. "Cu peste un deceniu în urmă, sprijinul masiv din partea guvernului de la Beijing a dus la un oţel chinezesc la preţuri inferioare costurilor care a inundat piaţa globală şi a decimat industriile din întreaga lume", a adăugat Yellen.

"Am spus clar că eu şi preşedintele Biden nu vom mai accepta această situaţie." Atunci când piaţa globală este inundată de produse chinezeşti ieftine în mod artificial, "viabilitatea firmelor americane şi a altor firme străine este pusă sub semnul întrebării", a conchis Yellen.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici