Şef departament refugiaţi: „Sunt distrugeri masive”. Zeci de morţi în inundaţiile din vestul Afganistanului

Cel puţin 32 de oameni au decedat, iar alte12 persoane sunt în continuare date dispărute, după inundaţiile care au devastat vestul Afganistanului, a anunţat un reprezentant al autorităţilor afgane, potrivit cotidianului The Courier.

644 afișări
Imaginea articolului Şef departament refugiaţi: „Sunt distrugeri masive”. Zeci de morţi în inundaţiile din vestul Afganistanului

Şef departament refugiaţi: „Sunt distrugeri masive”. Zeci de morţi în inundaţiile din vestul Afganistanului

Inundaţiile, cauzate de ploile torenţiale din ultimele zile, au devastat zone întinse din şapte provincii afgane, a declarat Hasibullah Shir Khani, purtător de cuvânt al Autorităţii de gestionare a dezastrelor din Afganistan. Oficialul a adăugat că peste 700 de imobile au fost distruse sau avariate serios.

Inundaţiile au înrăutăţit situaţia deja disperată din vestul Afganistanului, unde locuiesc sute de mii de refugiaţi din alte zone ale ţării.

„Sunt distrugeri masive cauzate de inundaţii", a declarat Ahmad Jawed Nadem, şeful departamentului pentru refugiaţi din provincia Herat.

Sute de locuinţe, unele monumente istorice, mii de hectare de teren agricol, poduri şi şosele au fost distruse de inundaţii, a anunţat un oficial din provincia Herat.

Organizaţia umanitară World Vision a comunicat că se estimează că zeci de mii de persoane au fost afectate de această calamitate. Unii locuitori din provincia Badghis susţin că aceasta a fost cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani, informează organizaţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici