Şefa diplomaţiei germane încearcă să-l convingă pe Olaf Scholz să trimită rachete Taurus Ucrainei

Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, încearcă să-l convingă pe cancelarul Olaf Scholz să îşi reconsidere poziţia, potrivit Der Spiegel, citat de The Kyiv Independent.

551 afișări
Imaginea articolului Şefa diplomaţiei germane încearcă să-l convingă pe Olaf Scholz să trimită rachete Taurus Ucrainei

Şefa diplomaţiei germane încearcă să-l convingă pe Olaf Scholz să trimită rachete Taurus Ucrainei

În cadrul unei întâlniri recente, Baerbock şi ministrul britanic de externe David Cameron au discutat despre posibilitatea unui „schimb circular" privind rachetele cu rază lungă de acţiune, o înţelegere în care Londra furnizează Ucrainei rachete Storm Shadow suplimentare, iar în schimb Germania reface stocurile britanice de rachete cu rază lungă de acţiune.

Baerbock explorează modalităţi prin care Germania ar putea furniza rachete de croazieră Taurus Ucrainei, respectând în acelaşi timp „liniile roşii" ale cancelarului, potrivit Der Spiegel.

Una dintre opţiunile luate în considerare presupune ca Germania să transfere rachetele Taurus către Marea Britanie, care le-ar trimite apoi Ucrainei. Cu toate acestea, britanicii ar păstra controlul asupra desfăşurării şi selecţiei ţintelor pentru rachete.

Camera inferioară a parlamentului german, Bundestag, a respins joi propunerea de a furniza Ucrainei rachete Taurus cu rază lungă de acţiune pentru a fi folosite împotriva Rusiei.

Dintre cei 687 de deputaţi, 494 au votat împotriva livrării, în timp ce 188 au votat pentru, fiind înregistrate cinci abţineri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici