Şeful statului major al Armatei Siriene Libere a fost demis

Şeful statului major al Armatei Siriene Libere (ASL), Selim Idriss, a fost demis duminică, a anunţat într-un comunicat oficial Consiliul Militar Superior (CMS), căruia îi este subordonată această coaliţie a rebelilor ce luptă împotriva regimului sirian.

198 afișări
Imaginea articolului Şeful statului major al Armatei Siriene Libere a fost demis

Şeful statului major al Armatei Siriene Libere a fost demis

"CSM a decis în unanimitate în reuniunea sa din 16 februarie să îl demită pe Selim Idriss din funcţia de şef al statului major şi să îl numească în locul lui pe generalul de brigadă Abdel al-Ilah al-Bashir", a anunţat colonelul Qassem Saadeddine, înconjurat de alţi membri ai CMS, într-o înregistrare video postată pe Internet.

El a invocat "paralizia din cadrul statului major în ultimele luni", necesitatea de a-l "restructura" şi "dificultăţile cu care se cofruntă revoluţia siriană" în faţa regimului preşedintelui Bashar al-Assad.

O sursă din cadrul opoziţiei siriene a confirmat, duminică, pentru AFP, demiterea lui Selim Idriss, asigurând că principalul reproş făcut generalului, numit în decembrie 2012, este "proasta distribuire a armelor" în rândul rebelilor pe teren, în plus faţă de "erorile şi neglijenţa în luptă" şi faţă de "distanţarea sa de preocupările insurgenţilor".

ASL a fost prima coaliţie rebelă formată după militarizarea revoltei din Siria pentru a încerca să îl îndepărteze de la putere pe Bashar al-Assad.

Abdel Ilah al-Bashir este şeful consiliului militar rebel pentru regiunea Qouneitra, în sudul Siriei. El a dezertat din armată în 2012, iar fiul lui a fost ucis în lupte la începutul anului, potrivit paginii de Facebook a ASL.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici