Şeful Statului Major din SUA afirmă că a încercat fără succes să discute cu omologul său rus

Generalul Mark Milley, şeful Statului Major Interarme din Statele Unite, a declarat miercuri seară că a încercat fără succes să discute cu omologul său din Rusia, generalul Valeri Gherasimov, despre incidentul din sud-estul Poloniei.

4919 afișări
Imaginea articolului Şeful Statului Major din SUA afirmă că a încercat fără succes să discute cu omologul său rus

"Personalul meu nu a avut succes în a-mi face legătura cu generalul Gherasimov. Am discutat cu omologul meu ucrainean, generalul Valeri Zalujni, chiar am vorbit de mai multe ori, precum şi cu omologul meu polonez şi cu alţi şefi de stat major din Europa", a declarat generalul Mark Milley, într-o conferinţă de presă organizată la Pentagon, conform postului de televiziune CNN.

Comandantul militar american a afirmat că Rusia eşuează în îndeplinirea obiectivelor războiului din Ucraina. "Ruşii au eşuat din toate punctele de vedere. Au pierdut din punct de vedere strategic, au pierdut operaţional şi au pierdut tactic. În orice au încercat să facă au eşuat. Reconfigurarea strategică a obiectivelor invaziei ilegale a eşuat din toate punctele de vedere", a afirmat Mark Milley.

Ministerul rus de Externe a anunţat, miercuri, convocarea ambasadorului polonez, pentru a oferi explicaţii în legătură cu acuzaţiile iniţiale referitoare la explozia produsă în sud-estul Poloniei. "Ambasadorul Poloniei a fost convocat la Ministerul rus al Afacerilor Externe", a declarat Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a instituţiei, citată de cotidianul Le Figaro. Conform publicaţiei Rzeczpospolita, Ministerul de Externe de la Moscova a publicat un comunicat în care denunţă "acuzaţii false" vehiculate iniţial privind implicarea armatei ruse în incidentul balistic produs marţi în sud-estul Poloniei.

Administraţia Joseph Biden a reafirmat, miercuri seară, că nu există niciun indiciu care să contrazică ipoteza preliminară a autorităţilor din Polonia potrivit căreia explozia a fost cauzată de o rachetă antibalistică ucraineană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici