Separatiştii proruşi au deschis la Moscova o reprezentanţă a "republicii populare" Doneţk

Separatiştii de la Doneţk au semnat un acord de colaborare cu Partidul Liberal-Democrat rus (LDPR) şi au deschis la Moscova o reprezentanţă a "republicii" lor autoproclamate, anunţă sâmbătă agenţia oficială ucraineană Ukrinform.

343 afișări
Imaginea articolului Separatiştii proruşi au deschis la Moscova o reprezentanţă a "republicii populare" Doneţk

Separatiştii proruşi au deschis la Moscova o reprezentanţă a "republicii populare" Doneţk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui deputat din cadrul LDPR, Mihail Degtiariov, liderul partidului Vladimir Jirinovski "a ordonat deschiderea acestei reprezentenţe la Moscova, într-o clădire de pe strada Lukov, numărul 9".

"Practic, aceasta este o ambasadă a republicii populare Doneţk. Ea este dotată cu toate cele necesare şi urmează să iniţieze contacte cu organele de stat şi cu Banca centrală rusă", a afirmat Degtiariov.

Deputatul rus a adăugat că "autorităţile republicii Doneţk au cerut Rusiei" să pregătească regiunea pentru adoptarea rublei ca monedă oficială.

De asemenea, conform acordului încheiat între separatişti şi LDPR, partidul rus se obligă să colecteze pe teritoriul Rusiei ajutor umanitar pentru Doneţk.

Potrivit Ukinform, separatiştii de la Doneţk ar fi deschis deja reprezentanţe în oraşele ruse Rostov-pe-Don şi Sankt Petersburg.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici